De weg van de founder

Mijn naam is Joris van Roessel. Ook ik heb in mijn leven keuzes moeten maken. Meestal lukte mij dat wel. Maar wel altijd op wilskracht. Zeker in de periode na mijn twee studies Rechtsgeleerdheid en Economie & Marketing en mijn eerste baan als accountmanager bij Anheuser Busch Inbev . En ja, dan komt dat vaak onverwacht, hard en ondoordacht over. En vanuit opgekropte emotie. Alsof het maakbaar is. Niet van jezelf. En daarbij ook altijd onderweg ergens naartoe. Om het te halen. Vluchtig en snel. Altijd in hoog tempo en ‘on the run’. Zonder fundering. Dat gevoel. En als het dan allemaal tegenvalt verzanden in allerlei vluchtgedrag.

Ook in mijn jaren als  Sales Marketing Director was ik continu op zoek naar oplossingen. Vaak buiten mijzelf. Lezen, lezen, lezen. Boekenkasten vol. Hoe moet het dan wel? Zou er dan niet een manier zijn om wel je ‘business’ maar ook privé je droom te leven. Een soort stappenplan. En eigenlijk ben ik er wel achter: die is er niet. Dat kan ook niet want dat is weer meer van hetzelfde. Namelijk iets buiten jezelf zoeken… Het gevolg is dat ik mijn talenten onvoldoende gebruik, of liever gezegd gebruikt heb. Ik dook weg en pakte niet de volle verantwoordelijkheid van mijn eigen leven. En dat lukt ook nu nog niet altijd, to be honest.

De afgelopen 10 jaar heb ik als trainer, coach, schrijver en spreker maar bovenal als mens, tijdens mijn eigen zoektocht naar geluk en antwoorden op levensvragen, geleerd om met een zekere afstand naar mijn eigen gedachten, overtuigingen en angsten te kijken. En dat werkt verfrissend. Geleerd door het volgen van verschillende coach- en trainersopleidingen, maar vooral door het leven bewust(er) te leven.

Een gedachte over “De weg van de founder

Reacties zijn gesloten.