The Lazy Boys Club

Wij – mannen, dit is The Lazy Boys Club – verdienen meer dan vrouwen, hebben betere maatschappelijke posities en mogen ook inmiddels over onze gevoelens praten en voor onze kinderen zorgen. Toch zit er een addertje onder het gras. Evolutionair gezien hebben alle mannen typisch ‘mannelijke’ gevoelens. Maar daar is bijna geen plaats meer voor in de 21e eeuw. En als de economie  in elkaar dondert heeft dat gevolgen voor mannen, die veelal nog de druk van het kostwinnerschap ervaren in onze maatschappij. Wanneer mannen geen baan hebben, tijdelijk minder verdienen, onzeker zijn, hun status en identiteit verliezen, kan dat leiden tot frustratie, stress, woede en/of depressie.

De meeste mannen ervaren de druk van het kostwinnerschap.

Targets, klinkende resultaten, doelen stellen, hard rennen en nog harder werken leiden tot succes. Persoonlijk succes en succes voor jouw afdeling en het bedrijf waar je werkt. Dat is wat van je wordt gevraagd en in de meeste gevallen denken we ook dat het werkt. En tot op zekere hoogte is dat natuurlijk ook zo. Tot je steeds vaker gaat voelen dat dit toch niet het hele verhaal kan zijn. Je betrapt je steeds vaker erop dat je lontje korter is geworden naar collega’s, op het voetbalveld of thuis tegen je vrouw en kinderen. En de meeste mensen reageren op die onrust door nog harder te gaan werken en rennen. Met het gevolg dat je jezelf steeds verder de soep in draait. ‘Is dit alles’, zong Doe Maar al eens. “Is dit alles wat er is?”

“Is dit alles wat er is?”, zong Doe Maar al eens.

Is dit herkenbaar? Dan is het misschien tijd om eens de ruimte te nemen om dingen vanuit een ander perspectief te gaan bekijken, stil te staan bij hoe je erbij zit, en te gaan zien dat je niet nog harder moet doen wat je nu al doet. Dat heeft je tenslotte niets opgeleverd. We zijn het als mannen volstrekt normaal gaan vinden dat van ons wordt verwacht wat er van ons wordt verwacht. En zolang dat klopt met wat je zelf wilt, klopt het natuurlijk ook. Maar als er frustratie, stress en ontevredenheid om de hoek komen kijken, wordt het anders. Als je je inderdaad gaat afvragen of dìt het nu is dat je uit jezelf, relatie en loopbaan wilt halen, doe dan mee, schrijf je in en kom dan bij The Lazy Boys Club.