Diensten

Het cliché wil dat je zakelijk en privé moet scheiden. Natuurlijk weet ook ik wat daarmee wordt bedoeld, maar mijn betoog is juist dat je het zakelijke en het persoonlijke niet van elkaar kunt of moet willen lostrekken. Die twee zijn één tijdens de programma’s. Zowel online als face-to-face.

Ga vooral je eigen weg

Tijdens een programma trek je een tijdje met mij op en daarna ga je vooral je eigen weg. Ik help je om bij jezelf stil te staan, houd je een spiegel voor, stel je kritische, confronterende vragen om helder te krijgen welke ontwikkeling gewenst is en hoe je jezelf in beweging kunt zetten. Ik loop met je mee in je ontwikkeling, volg je kritisch en steun je in de stappen die je zet met als doel dat je zonder begeleiding verder kunt.

Door het versterken van je eigen leiderschap ga je bewuster om met jezelf, de situatie en de ander en dat leidt naar meer succes.

Lang verhaal kort, alles begint en eindigt bij jou. Bij jezelf. Jij bent het voornaamste ingrediënt waarmee je het moet doen. Waarmee je mag werken. Neem dat dan ook als uitgangspunt, zou ik zeggen. Kijk waar je waarde toevoegt voor een ander. Kijk naar hoe jij het beste tot je recht komt. Jij maakt het verschil.

Het hele idee is eigenlijk dat je na het volgen van een programma je eigen gebruiksaanwijzing nog beter kunt lezen. En dat in die gebruiksaanwijzing eigenlijk ook nog andere paragrafen of hoofdstukken voorkomen dan dat je tot nu toe dacht. Dat geldt voor iedereen. Niemand uitgezonderd.

Als je je eigen gebruiksaanwijzing nog beter kunt lezen, zullen bepaalde reacties je niet meer overkomen, want je kunt ze voortaan beter duiden. Je bent situaties meer de baas. En ze zullen ook minder of niet meer gaan voorkomen. Je zit jezelf gewoon minder in de weg. En je hoeft bepaalde situaties niet meer uit de weg te gaan. Dat scheelt een hoop gedoe. En misschien nog het belangrijkste. Je kunt voortaan nog harder om jezelf lachen.

Direct contact?